• WAAROM KIEZEN VOOR RUSTY?

    Je bent gek op warme natuurlijke roestkleuren. Rusty powder bestaat uit ijzervijlsel. Daarom geeft het ook de meest natuurlijke roesttinten in alle mogelijke kleuren die roest kan geven in de natuur. Het effect is ook heel experimenteel. Hoe meer je ermee werkt, hoe meer je het in de hand gaat hebben.

  •  VOLG DEZE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT.

    Kies bij voorkeur voor een lichte kleur Powertex zoals Ivoor, Gele Oker, Terracotta of Rood. Smeer het object volledig in met een laagje Powertex naar keuze en laat drogen. Maak ondertussen in een beker een spatelbaar papje aan met Powertex + een snuifje 3D Sand. Voeg er tussen 10 en 25% Rusty Poeder aan toe tot een muisgrijze kleur. Voeg er een spaar druppels keuken azijn en een scheutje water aan toe. Meng dit alles. Breng een laag van deze pasta aan met een penseel of paletmes op het te decoreren object. Voor verschillende kleureffecten kan je ook een beetje van het poeder op de nog natte pasta strooien, wrijf deze telkens in de klei. Hoe meer rusty Powder, hoe donkerder het resultaat. Hoe meer azijn, hoe donkerder het resultaat. Vul een spray flesje met water en maximum 50% azijn. Bevochtig daarmee regelmatig het object. (Meer azijn geeft sneller en donkerder roest effect) Laat het over de nacht drogen. De volgende ochtend is het volledige resultaat zichtbaar.

TIP:

Gebruik steeds een beetje Easy 3D Sand in de mengeling, dat geeft het mooiste resultaat. Je krijgt niet alleen lichtere schakeringen van warme tinten maar het geheel krijgt ook meer structuur. Die grovere structuur doet het nog meer op echte roest en echt metaal lijken. Op die manier kan jouw werk zich niet meer onderscheiden van een echt geroest object.

Opgelet: wanneer u de roest objecten buiten plaatst kan de ondergrond ook beginnen roesten. Plaats jouw object bij voorkeur in het gras of op de grond en niet op tegels of een natuursteen terras. Bescherm de ondergrond door het object op een sokkel te plaatsen.