• Hoe kan je powerprint gebruiken?

    Kies de prent die je wil gebruiken en druk deze af met een laserprinter of een laser kopieer machine. Kopieer je foto’s of teksten steeds in spiegelbeeld. Kies een 80 grams papier, geen glans- of foto papier. Voor een optimaal resultaat moet het oppervlak waar je de prent op aanbrengt een lichte of witte ondergrond hebben en volledig droog zijn.

Volg deze stappen voor een optimaal resultaat.

1. Knip of scheur de afbeelding die je wenst te gebruiken. Leg deze met de beeldzijde naar beneden en teken de omtrek af op de ondergrond. Als je op doek werkt, plaats dan een boek eronder om het werkoppervlak te ondersteunen.

2. Breng met een penseel een laag Powerprint aan op de drager (doek). Smeer alleen het gedeelte in binnen de afgetekende potlood lijnen. Breng nadien een laag Powerprint aan op de beeldzijde van de kopie. Probeer overal dezelfde homogene dikte aan te houden. Werk snel, zorg dat beide lagen nat blijven om ze op elkaar te kunnen leggen.

3. Leg de ingesmeerde zijde van de print op de juiste plaats op het doek. Druk beide zijden goed stevig op elkaar met de hand. Druk alles nog stevig aan met een plastieken palletmesje of bankkaart. Veeg de overtollige Powerprint weg met een sponsje of een doekje.

4. Droog de afbeelding met een haardroger of de Powertex heattool (op de warmste stand) gedurende 10 minuten aan iedere zijde zou moeten volstaan. Of gebruik een heet strijkijzer en een stuk bakpapier. Laat het afkoelen.

5. Met een vochtige spons was je het papier weg zodat alleen de inkt overblijft in een waterresistente Powerprint laag. Indien er na het drogen een wazige laag verschijnt, moet je deze nog even terug wegwassen met een sponsje. Wegwrijven met de vingers geeft vaak wat meer nauwkeurigheid.

6. Blijft na het drogen het beeld nog melkachtig, leg dan een laagje Powerprint er overheen. Het melkachtige effect verdwijnt vanzelf. U kunt Powerprint gebruiken voor speciale effecten op decoraties, papier, collage, schilderijen, bovenop Powertex en Stone Art structuren of op een laagje Easy Structure…Tip: zet een portret op doek van jouw kinderen of kleinkinderen.

Neem contact op voor een workshop of een opleiding tot cursusleid(st)er. Het is veel fijner te werken in een groep, je leert sneller en zoveel meer van elkaar.