• Powercotton 100% katoen

  Powercotton zijn lange draden in katoen. Deze zijn uitermate geschikt om haar mee te maken bij een beeld. Maar je kan het ook decoratief gebruiken in een schilderij om zo meer structuur te verkrijgen. Je kan er zelfs schalen mee maken. Knip de draden op maat en wrijf ze goed in met Powertex. Breng ze nadien aan op jouw kunstwerk.
  Tip om makkelijker te werken is de volgende: Draai de lange slierten powercotton rond jouw hand en wrijf het zo in met Powertex. Dit voorkomt dat je er een warboel van maakt tijdens het inwrijven.

 • Stockinette

  Stockinette is een zeer rekbare stof. Bij ons is deze 100% katoen, bijgevolg ideaal om teverharden met Powertex. We hebben Stockinette in wit en ecru, aan jou de keuze. Knip de stof op maat en wrijf er Powertex in. Opgelet, je stuk is nu zeker 2 tot 3 maal rekbaarder dan voorheen. Wrijf of wring de overtollige Powertex eruit en drapeer de stof op zijn mooist. Werk het geheel nadien af met Powercolor en Easy Varnish. Gebruik stukje Stockinette ook om structuren af te drukken in jouw Stone Art klei of in Easy3DFlex.

 • Paperdecoration in verschillende kleuren

  Paperdecoration is een natuurlijk product gemaakt van de schors van de moerbeiboom. Het is een fantastisch product om te gebruiken voor het maken van beelden en voor structuren in schilderijen. De gebleekte versie (wit) lijkt meer op kant en is dunner dan de naturel, bruine paperdecoration die stugger is en dikker van structuur. Ontdek zelf welke kleuren er nog meer zijn op onze site. Deze zijn uiteraard ook uitermate geschikt voor allerhande decoraties en om te gebruiken met Powertex Transparant en Ivoor (met Ivoor krijg je pasteltinten). Indien de paperdeco te stug is, spray er dan een beetje water overheen. Opgelet: niet te veel want dan gaat de structuur uit elkaar vallen. Tip: Smeer een laagje Powertex op jouw ondergrond, plak er een stuk paperdecoration in en schilder weer een laagje Powertex er over heen. Gebruik niet te veel Powertex om de structuur niet al te veel te verbergen.

 • Durf te combineren....

  Gebruik Powercotton, Stockinette en Paperdecoration samen ineen werkstuk met Stone Art en Powertex. Wil je extra veel struturen en contrast in jouw werk, aarzel dan niet om allerhande materialen met elkaar te combineren. “The sky is the limit.”

Neem contact op voor een workshop of een opleiding tot cursusleid(st)er. Het is veel fijner te werken in een groep, je leert sneller en zoveel meer van elkaar.