• Wat is Easy 3D Flex?

  Het is het aller fijnste en witste Carara marmerpoeder op de markt verkrijgbaar. Dit witte poeder is pure kunstenaarskwaliteit om schilderijen en beelden te laten craqueleren en om dikke structuren te maken. Je mengt dit poeder het best met een heldere kleur Powertex zoals Wit, Ivoor, Gele oker of een mengeling van verschillende lichte kleuren wanneer je een schilderij wil maken. Donkere kleuren Powertex zijn meer geschikt om te gebruiken bij beelden.

 • Volg deze stappen voor een optimaal resultaat.

  Gebruik Powertex in een verhouding van 1 op 4. Dit wil zeggen: kies een kleine of grote maatbeker, naargelang het volume dat je nodig hebt. Meet dan 3 delen poeder, 1 deel Powertex en een klein deel water af. Voeg dit allemaal samen in een plastiek bakje en roer alles met een spatel tot een homogene massa. Voor het spatelen mag het mengsel niet te vloeiend zijn. Verdeel met behulp van een groot paletmes, een grondlaag Powertex op jouw doek of ondergrond. Laat het drogen. Breng de aangemaakte pasta met paletmes aan op de gewenste dikte. Hoe dikker de pasta, des te groter de cracquelures. Spray een beetje water erover en laat drogen tot het barst. Hou je van heel veel kleur, dan kan je meteen al kleur aanbrengen met Bister in spray en/of Liquid Power. Laat drogen tot het barst. Was nadien de overtollige kleuren weg en vul de barsten op met een pipet met de gewenste kleur Bister of Liquid Power. Werk het geheel af naar keuze met acrylverf of Powertex en breng een laag vernis aan.

 • Modelleerklei:

  Maak van Powertex en Easy 3D Flex een malse en smeuïge klei tot deze niet meer aan de handschoenen kleeft. Dit doe je door dezelfde verhouding te gebruiken als hierboven beschreven maar dan zonder water. (3 delen Easy 3D Flex en 1 deel Powertex)
  Al naargelang de behoefte kan je of meer poeder of meer Powertex toevoegen. In deze klei kunnen allerhande voorwerpen, kant en mallen worden afgedrukt. Dit geeft haarscherpe afdrukken, effecten en structuren in de klei. Wil je extra grove structuren en minder barsten, voeg er dan wat Powertex 3D Sand aan toe.

 • Verkrijgbaar in 3 gripzakken
  250 gram, 1 kg en 4 kg