Ontdek Easy 3D Flex: Een diepere dimensie toevoegen aan je kunstwerk

Ontdek Easy 3D Flex: Een diepere dimensie toevoegen aan je kunstwerk

In de wereld van kunst en creativiteit is er altijd ruimte om nieuwe technieken en materialen te ontdekken. Easy 3D Flex, een veelzijdig medium dat jou in staat stelt om je creatieve grenzen te verleggen en diepere texturen en dimensies toe te voegen aan je werk. Laten we eens duiken in wat Easy 3D Flex precies is en hoe het kan worden gebruikt om verbluffende kunstwerken te creëren.

Wat is Easy 3D Flex?
Easy 3D Flex is een innovatief materiaal dat bestaat uit een anorganische vulstof/bindmiddel in poedervorm, afkomstig van het fijnste en witste Carrara marmer. Gemengd met Powertex ontstaan prachtige diepe barsten en gedetailleerde structuren, waardoor je mogelijkheden hebt om unieke sculpturen, schilderijen en meer te creëren. Anders dan vergelijkbare materialen zoals Stone Art, is Easy 3D Flex zwaarder en biedt het verschillende technieken om mee te werken.


Wat kun je doen met Easy 3D Flex?

In combinatie met Powertex of een acrylmedium kun je een structuurpasta maken, welke je kunt gebruiken op canvas of andere absorberende ondergronden behalve plastic. Of je kunt een modelleer klei aanmaken om watervaste sculpturen te maken. Samen met Powertex: een schitterend product voor alle mixed media.

Waarom Easy 3D Flex?

  • Gemakkelijk, drie dimensioneel en flexibel aan te brengen
  • Oneindig veel mogelijkheden, zoals: het gebruik van verschillende kleurcombinaties, het inwerken van tal van effecten/structuren, het ontstaan/het bewerkstelligen van barstvorming
  • Objecten krijgen letterlijk en figuurlijk “meer gewicht”


Hoe te gebruiken?
Gebruik Powertex in een verhouding van 1 op 4. Dit wil zeggen: kies een kleine of grote maatbeker, naargelang het volume dat je nodig hebt. Meet dan 3 delen poeder, 1 deel Powertex en een klein deel water af. Voeg dit allemaal samen in een plastic bakje en roer alles met een spatel tot een homogene massa. Voor het spatelen mag het mengsel niet te vloeiend zijn. Verdeel met behulp van een groot paletmes, een grondlaag Powertex op jouw doek of ondergrond. Laat het drogen. Breng de aangemaakte pasta met paletmes aan op de gewenste dikte. Hoe dikker de pasta, des te groter de craquelures. Spray een beetje water erover en laat drogen tot het barst. Hou je van heel veel kleur, dan kan je meteen al kleur aanbrengen met Bister in spray en/of Liquid Power. Laat drogen tot het barst.


Hoe maak je een dikke boetseerklei?

Je verkrijgt een boetseerklei door Powertex met Easy 3D Flex met een spatel te mengen en vervolgens met de handen te kneden. Gebruik ongeveer volumegewijs de helft van elk en voeg dan steeds meer poeder toe. Voeg extra poeder toe als de klei nog aan de handen kleeft, of voeg Powertex toe indien de menging te korrelig is.

 

Ervaringen delen en inspiratie vinden:
Ben je al bekend met Easy 3D Flex of ben je van plan om het uit te proberen? We nodigen je uit om je ervaringen, creaties en verwachtingen te delen met ons.

Waar te vinden?
Voor degenen die geïntrigeerd zijn door de mogelijkheden van Easy 3D Flex, bezoek onze webwinkel om meer te ontdekken en je eigen voorraad aan te vullen. Laat je creativiteit de vrije loop en laat je inspireren door de oneindige mogelijkheden van Easy 3D Flex om je kunstwerken naar nieuwe hoogten te tillen. Easy 3D Flex is verkrijgbaar in verpakkingen van 250 gram, 1 kg en 4 kg.

 

Conclusie: Easy 3D Flex biedt kunstenaars de kans om hun creatieve horizon te verbreden en hun werk naar nieuwe dimensies te tillen. Met zijn flexibiliteit, diepe texturen en veelzijdigheid. Of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe manieren om je creativiteit te uiten, Easy 3D Flex is een waardevolle toevoeging.

Terug naar blog