Gebruiksaanwijzing Powertex bister/patina vloeistof (kant en klaar).

Deze bister in 250 en 500ml is kant en klaar voor gebruik. De makkelijkste manier om deze bister te gebruiken gaat als volgt. Giet een hoeveelheid over in een spray flesje. Giet centraal een kleine hoeveelheid Powertex Ivoor, gele oker of terracotta uit op een schildersdoek. Smeer Powertex met een spatel open, zorg voor verschillende diktes. Spray er een laag bister overheen 1 of meerdere kleuren (zie gekleurde bisters) naast of door elkaar. Föhn voorzichtig met de haardroger op de dunste lagen Powertex en ga dan over naar de dikke lagen. Je ziet meteen de craquelé ontstaan. Na het drogen kan er met het sponsje indien nodig overtollige of te donkere bister weggewassen worden. Opgelet, wrijf niet te veel in de mooie stukken craquelé. 

Goed om weten: bister is niet watervast, kan dus niet zonder vernis naar buiten. Schilderijen met bister ook na droogtijd steeds een vernislaag geven bij voorkeur met een spuitbus. 

 

Gebruiksaanwijzing Powertex gekleurde bisters (poeder). 

Neem een leeg flesje voorbeeld 100 ml en vul het met water. Neem een theelepeltje poeder in een plastic bekertje, doe er een beetje water bij (uit het flesje) en roer het tot een papje. Wanneer alle klontjes weg zijn voeg je steeds meer water bij tot het flesje leeg is. Dan giet je het weer over in het flesje en klaar is je bister.

Wilt u het mengsel langere tijd goed houden kan je beter gedistilleerd water gebruiken. Gebruik de sprays zoals hierboven beschreven. Wil je de kleur lichter maken, gebruik je meer water in de fles of rechtstreeks op je werk. Wil je de kleur intenser, strooi dan een paar korrels bister extra op je werk en smeer deze met penseel goed open. 

© 2012 - 2023 powertex-groothandel | sitemap | rss