Beschrijving:
Powerwax is een koude was, een kunstenaars medium op waterbasis dat met allerlei materialen kan gecombineerd worden zoals pigmenten, poeders, metaalpigmenten, 3D Sand, zand, Easy3Dflex, bisters, alle kleurvloeistoffen op waterbasis, acrylverf, aquacryl enz...De wax kan verdund worden met
water alsook gemengd worden met Powertex. Het is een dikke smeerbare pasta die transparant opdroogt, wanneer niet met kleuren gemengd.

Powerwax bevat geen VOC (vluchtige stoffen), kan zonder schadelijke gevolgen verhit worden. Deze wax kan op alle absorberende ondergronden verwerkt worden zoals beelden in Powertex, gips, Powertex structuren, canvas, hout, lijsten, meubels, als beschermlaag op papier en foto’s. Gebruik Powerwax vooral voor binnen. (Eventuele reacties op hevige zonnewarmte moeten nog uitgebreid getest worden)


Gebruiksaanwijzing:
Neem met een palletmes een hoeveelheid wax en meng deze met een kleurstof naar jouw keuze, Powercolor, Colortricx, Bister, of acryl. De dekkingskracht is afhankelijk van de hoeveelheid kleurstof die je toevoegt. Breng de gekleurde wax aan met een palletmes, spons of penseel. Ieder tool geeft een
verschillend effect. “The sky is the limit”.

Pigmenten kleuren door de wax vaker intenser dan in droge toestand. Smeer de mix uit met penseel, spons of paletmes , of gewoon met de
vingers. Haal eventueel het overtollige weg met paletmes of sponsje; ook crackels kunnen worden opgevuld, hetzij transparant of gekleurd.

Verschillende effecten:
* Voor een transparant effect: voeg water of Powertex transparant toe. Bister geeft ook een transparant doorschijnend effect op de onderliggende lagen.
* Semi- transparant mysterieus effect: voeg een beetje Powertex Ivoor (of wit) toe aan de wax.
* PowerWax als structuur medium of “heavy gel”: meng het met allerlei natuurlijke absorberende poeders zoals 3D sand, 3Dflex, of veel pigment en sculpteer met paletmes.
* Voor een gelijkmatige laag, gebruik een verfrolltje.
* In nog natte of droge wax kan gekrast worden met allerlei scherpe voorwerpen zodat onderliggende laag weer zichtbaar wordt.


Afwerking:
Na voldoende lange droogtijd, afhankelijk van de dikte van de wax lagen kunt u het werkstuk poetsen met een zacht doek; dit geeft het werk een diepere glans, wrijft de poriën van de wax dicht en geeft zo een optimale bescherming en een watedichtheid.


Was het gereedschap met zeep en warm water.

 

     

Powerwax is verkrijgbaar in 250g en 700 g

© 2012 - 2023 powertex-groothandel | sitemap | rss