Powerprint Laserprint transfer medium.

Zet beelden over van een laserprinter op doek, papier, karton,  stof, T-shirt, keramiek, metaal, hout en met Powertex behandelde oppervlakken.

Powerprint is verkrijgbaar in 250ml en 500ml.

Kies de prent die u wilt gebruiken en druk deze af met een laserprinter of een laser kopieer machine. Voor een optimaal resultaat moet het oppervlak waar u de prent op aanbrengt een lichte of witte ondergrond hebben en volledig droog zijn. Kopieer of print uw foto’s of teksten in spiegelbeeld. Kies een 80 grams papier, geen glans of foto papier.

1. Scheur de afbeelding die u wenst te gebruiken op het gewenste formaat. Leg deze met de beeldzijde naar beneden en teken de omtrek af op de ondergrond waarop u deze wil transfereren. Wanneer u op doek werkt, plaats dan een boek eronder om het oppervlak te ondersteunen.

2. Breng met een penseel, een laag Powerprint aan op de drager (doek). Smeer alleen het gedeelte in binnen de afgetekende potlood lijnen. Breng nadien een laag Powerprint aan op de beeldzijde van de kopie. Probeer overal dezelfde homogene dikte aan te houden. En smeer zowel horizontaal als verticaal.

3. Leg de ingesmeerde zijde van de print op de juiste plaats op het doek of een andere drager. Druk beide zijdengoed stevig op elkaar met een plastiek spatel of bankkaart. Veeg de overtollige Powerprint weg met een sponsje.

4. Droog het papier handdroog met een haardroger (op de warmste stand). En strijk dan gedurende een minuut met het strijkijzer op de heetste stand. Laat het afkoelen.

5. Met een vochtige spons wast u het papier weg zodat alleen de inkt overblijft in een waterresistente Powerprint laag. Indien er na het drogen een wazige laag verschijnt, moet je nog even terug wegwassen met een sponsje. Weg wrijven met de vingers geeft vaak wat meer nauwkeurigheid. Blijft na het drogen het beeld nog melkachtig, leg dan een laagje Powerprint er overheen en het effect verdwijnt vanzelf. 6. Afwerking naar keuze in mixed media. Bescherm uw werk voorbuiten met een laag Easy Varnish.

Tips: Mors geen Powerprint op de rugzijde van de fotokopie. Gebruik de grove kant van de spons om de zijkanten lichtjes bij te schuren. Gebruik ook kleurenkopies en bewerk deze met Powertex, acrylverf en/of olieverf, en zelfs Bister, dan krijgt u het resultaat van een prachtig kunstwerk.

 

       

 

 

 

 

© 2012 - 2023 powertex-groothandel | sitemap | rss