Varnish-Powerprint-Bister

img3123.jpg 

Powerprint gebruiksaanwijzing

Kies een foto die u wilt gebruiken en druk deze af met een laserprinter of een laser kopieer machine. Voor een optimaal resultaat moet het oppervlak waar u de prent op aanbrengt een lichte of witte ondergrond hebben en volledig droog zijn. Kopieer of print uw foto’s of teksten steeds in spiegelbeeld. Kies een 80 grams papier, geen glans- of foto papier.

Knip of scheur de afbeelding die u wenst te gebruiken. Leg deze met de beeldzijde naar beneden en teken de omtrek af op de ondergrond waarop u deze wil transfereren. Wanneer u op doek werkt, plaats dan een boek eronder om het oppervlak te ondersteunen. Breng met een Powertex penseel met plexi steel, een laag Powerprint aan op de drager ( doek). Smeer alleen het gedeelte in binnen de afgetekende potlood lijnen. Breng nadien een laag Powerprint aan op de beeldzijde van de kopie. Probeer overal dezelfde homogene dikte aan te houden.

Leg de ingesmeerde zijde van de print op de juiste plaats op het doek of een andere drager. Druk beide zijden goed stevig op elkaar door gebruik te maken van de platte achterzijde van het penseel. Veeg de overtollige Powerprint weg met een sponsje.

Droog de afbeelding met een haardroger of de Powertex heattool (op de warmste stand) gedurende 10 minuten aan iedere zijde zou moeten volstaan. Laat het afkoelen. Met een vochtige spons wast u het papier weg zodat alleen de inkt overblijft in een waterresistente Powerprint laag. Indien er na het drogen een wazige laag verschijnt, moet je nog even terug wegwassen met een sponsje. Wegwrijven met de vingers geeft vaak wat meer nauwkeurigheid. Blijft na het drogen het beeld nog melkachtig, leg dan een laagje Powerprint er overheen en het effect verdwijnt vanzelf.

U kunt Powerprint gebruiken voor speciale effecten op decoraties, papier, collage, schilderijen, Powertex en Stone Art structuren etc. Voor buitengebruik, breng twee lagen extra Powerprint aan na de volledige afwerking.

 

 

per pagina
per pagina